1976.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
3 evőkanál méz,
3 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál szalalkáli,
1 kiskanál fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
20 dkg porcukor,
2 dl tej,
3 evőkanál zsír,
80 dkg liszt,
baracklekvár,
a krémhez:
5 dl tej,
30 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 tojássárgája,
3 evőkanál liszt,
10 dkg étcsokoládé,
25 dkg vaj,
a díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a zsírt a lisztben, tegyük bele a tojásokat, a mézet, a szódabikarbónát, a szalalkálit, a porcukrot és a fűszereket. Gyúrjuk össze alaposan, és gyúrás közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Dolgozzuk össze jól, majd osszuk 4 részre, és formáljunk belőle cipókat. Nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra, és sütőlemezen egyenként süssük meg a tésztalapokat. Tegyünk fel a krémhez 4 dl tejet a cukorral és a vaníliás cukorral főni. A maradék tejet keverjük simára a tojássárgákkal és a liszttel.  Amikor a tej felforrt, öntsük hozzá, és állandóan kevergetve sűrítsük be. Keverjük bele az olvasztott csokoládét. A tűzről levéve addig kevergessük, míg kihűl, végül adjuk hozzá a habosra kevert vajat. Az első tésztalapra kenjük rá a krém felét, tegyük rá a második lapot, melyet kenjük meg baracklekvárral. Fedjük be a harmadik lappal, arra pedig kenjük rá a maradék krémet. Végül fedjük be a negyedik lappal, és vonjuk be csokival. Téglalap alakúra szeleteljük a tésztát.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése