1964.
HOZZÁVALÓK:
8 zsemle,
8 dl tej,
4 dkg vaníliáscukor,
10 dkg cukor,
8 dkg dió,
2 késhegynyi őrölt fahéj,
1 dl vörösbor,
2 dkg mazsola,
2 dl tejszín,
2 dkg vaj,
4 dkg zsemlemorzsa,
6 dkg tejcsokoládé,
1/2 citrom héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Nyomkodjuk ki és törjük át a
tejbe áztatott zsemléket. Keverjük hozzá
a vaníliáscukrot, a fahéjat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a durvára vágott
diót és a vörösbort, melybe már előre beáztattuk a mazsolát is. Öntsük az
egészet egy kivajazott, morzsával meghintett tepsibe, és közepesen meleg
sütőben süssük meg. Miután kihűlt, szaggassunk belőle nagyobb galuskákat, és
olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése