1994.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
15 dkg vaj,
6 tojás,
3 dkg élesztő,
7 dkg porcukor,
4 dl tejföl,
mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a
tojássárgájával és a porcukorral, majd adjuk hozzá a kevés tejfölben elkevert
élesztőt. Végül felváltva állandó keveréssel keverjük hozzá a lisztet és a
tejfölt. Keverjük ki alaposan, majd keverjük bele a tojásfehérjékből felvert
habját és a megmosott mazsolát. Vajazzunk ki vékonyan egy nagy kuglófformát, szórjuk
meg morzsával, és töltsük félig tésztával. Meleg helyen kelesszük. Ne várjuk
meg, amíg a formát kitölti. Előmelegített sütőben süssük. Ha egyben sütjük, tűpróbával
ellenőrizzük. Miután megsült borítsuk ki, és kihűlve szeleteljük. Baracklekvárral,
és/vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése