1994.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
15 dkg vaj,
6 tojás,
3 dkg élesztő,
7 dkg porcukor,
4 dl tejföl,
mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a tojássárgájával és a porcukorral, majd adjuk hozzá a kevés tejfölben elkevert élesztőt. Végül felváltva állandó keveréssel keverjük hozzá a lisztet és a tejfölt. Keverjük ki alaposan, majd keverjük bele a tojásfehérjékből felvert habját és a megmosott mazsolát. Vajazzunk ki vékonyan egy nagy kuglófformát, szórjuk meg morzsával, és töltsük félig tésztával. Meleg helyen kelesszük. Ne várjuk meg, amíg a formát kitölti. Előmelegített sütőben süssük. Ha egyben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült borítsuk ki, és kihűlve szeleteljük. Baracklekvárral, és/vagy porcukorral meghintve tálaljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése