2004.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
7 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál fehérbor,
3 evőkanál kakaó,
3 tojásfehérje,
a krémhez:
6 tojássárgája,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál liszt,
3 dl tej,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
a mázhoz:
6 tojásfehérje,
30 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
a tetejére:
csokireszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojások sárgáját a porcukorral. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, az ecetet, a fehérbort, és a kakaót. Keverjük ki a tojásfehérjéket, adjuk hozzá és süssük meg a tésztát. A krémhez főzzük meg a tejben a tojások sárgáját a sütőporral, a vaníliás cukorral, és a liszttel. Keverjük habosra a margarint a porcukorral, és keverjük össze a főtt krémmel. Kenjük a kihűlt tészta tetejére. A mázhoz verjük fel keményre gőz felett a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliáscukorral, majd a habot tegyük a krém tetejére. Szórjuk meg csokireszelékkel.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése