Ads 468x60px

Pages

Német kuglóf

1995.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
8 hámozott mandula,
25 dkg cukor,
10 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
4 tojás,
2 kávéskanál sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
2,5 dl tej,
1 citrom,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Kenjünk ki alaposan egy kb. 30 cm átmérőjű kerek kuglófformát. Az aljára tegyünk - vajdarabokra ágyazva - 8 szem mandulát. Keverjünk habosra 20 dkg vajat, azután adjuk hozzá a cukrot, a porcukrot, a 4 tojássárgáját, és keverjük kb. 10 percig. Ezután lassan keverjük bele a lisztet-amibe előzőleg belekevertük a sütőport, kevés sót, a vaníliáscukrot és a lereszelt citromhéjat, végül a tejet keverjük hozzá. Verjük keményre a tojások fehérjét és tegyük azt is a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és közepes lángon előmelegített sütőben kb. 1 óra hosszat süssük. Tűpróbával ellenőrizzük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése