1998.
HOZZÁVALÓK:
12 tojás,
12 kanál porcukor,
12 kanál liszt,
12 kanál írósvaj,
1/2 marék mazsola,
20 szem mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Üssünk bele egy jó mély tálba hat
tojássárgáját és hat egész tojást; a tojás közé tegyünk 12 bádog-kanál tört
cukorport; ezeket félóráig keverjük össze jól fakanállal, s azután tegyünk
hozzá 12 bádog-kanál finomlisztet és a hat tojás fehérjéből már eleve fölvert
habot. Miután mind ezeket csendesen összekevertük, lassan keverve vegyítsünk
még bele 12 bádogkanál olvasztott, lágy meleg írósvajat. Ezen kívül a tésztába
szórjunk még 1/2 marék megtisztított apró mazsola szőlőt, és vagy 20 szem
szintén megtisztított hosszúra vágott mandulát is. Mikor ezzel elkészültünk,
egy mélyecske és nem széles bádog tepsit kenjünk ki vajjal és hintsük be
liszttel. A fennírt tésztát, keverjük össze jól és úgy öntsük tepsibe. Erős tűz
fölébe tegyük sülni sütőben negyed órára és gondosan, a legnagyobb figyelemmel
süssük meg szép rózsaszínűre. Ha megsült, borítsuk ki tiszta deszkára; kevés
ideig hagyjuk hűlni, s csak aztán vagdaljuk fel csinos rudacskákba.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése