2002.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgája.
a töltelékhez:
40 dkg túró,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
12 dkg mazsola,
8 dkg mogyoró,
30 dkg tortabevonó.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a
vajjal, a porcukorral, és a tojássárgákkal, és nyújtsuk ki a linzertésztát
vékonyra. Formázzunk belőle fánkszaggatóval kis kerek lapokat, és közepes
hőmérsékletű sütőben süssük meg. Töltsünk meg 4-4 tésztát túrókrémmel, és
hűtőben dermesszük meg. Mártsuk olvasztott tortabevonó csokoládéba, pirított
mogyorószemekkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése