2000.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
12 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
kevés tej,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
lekvár,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 1 egész tojást, és egynek a sárgáját, a cukorral, a vajjal, a vaníliáscukorral kevés tej hozzáadásával valamint a liszttel elkevert sütőporral. Nyújtsuk ki 1/2 centi vastagságúra, és borospohárral vagy ugyanakkora pogácsavágóval a tészta egy részét szúrjuk ki. Másik részéből vágjunk ceruzaszéles szalagokat. A kerek tésztadarabokra tegyünk egy-egy halmocska ízlés szerint választott lekvárt. A lekvár halmocskák köré nyomjunk papírtölcsérből 1 tojás kemény habjából és a porcukorral kevert édes habból vékony koszorút. A keskeny tésztadarabkákból rakjunk kereszt alakú pántot, végeiket ujjunkkal gyengén benyomva. Közepes tűznél jól süssük át. Tálalás előtt hintsük meg vaníliáscukorral.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése