2000.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
12 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
kevés tej,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
lekvár,
5 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 1 egész tojást, és
egynek a sárgáját, a cukorral, a vajjal, a vaníliáscukorral kevés tej
hozzáadásával valamint a liszttel elkevert sütőporral. Nyújtsuk ki 1/2 centi
vastagságúra, és borospohárral vagy ugyanakkora pogácsavágóval a tészta egy
részét szúrjuk ki. Másik részéből vágjunk ceruzaszéles szalagokat. A kerek
tésztadarabokra tegyünk egy-egy halmocska ízlés szerint választott lekvárt. A
lekvár halmocskák köré nyomjunk papírtölcsérből 1 tojás kemény habjából és a
porcukorral kevert édes habból vékony koszorút. A keskeny tésztadarabkákból rakjunk
kereszt alakú pántot, végeiket ujjunkkal gyengén benyomva. Közepes tűznél jól süssük
át. Tálalás előtt hintsük meg vaníliáscukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése