2037.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg + 4 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
4 dl tej,
12 szelet kalács,
1/2 kg cseresznye,
4 tojás,
1 citrom,
2 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Oldjunk fel 5 dkg cukrot meg 1
csomag vaníliáscukrot a tejben, és öntsük a szikkadt kalácsokra. Béleljünk ki egy
kivajazott, 5 dkg cukorral meghintett, tűzálló tálat a puhára ázott
kalácsszeletek felével. Szórjuk a kalácsra a kimagozott cseresznyét, és
takarjuk be a kalács maradékával. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá négy
evőkanál cukorral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és a másik csomag
vaníliáscukrot. Ízesítsük a citrom levével és lereszelt héjával, majd óvatosan
engedjük fel, nehogy a hab összetörjön, a tejszínnel. Vonjuk be vele a
felfújtat, és a forró sütőbe tolva öt percig erős, majd takaréklánggal
aranysárgára süssük. Forrón tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése