2034.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg félérett sárgabarack,
15 dkg rétesliszt,
10 dkg vaj,
4 tojás,
20 dkg porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi tört szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin és 1 evőkanál
liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a
tojásfehérjékből, amibe keverjük bele egyenként a tojássárgákat, a cukrot, a
fahéjat, a szegfűszeget és a sót. Ezt követően csurgassuk bele az olvasztott,
de már nem meleg vajat, végül pedig forgassuk bele a lisztet. Öntsük a masszát
egy kikent, kevés liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe, és simítsuk el
egyenletesen. Rakjuk szorosan egymás mellé a kimagozott, félbe vágott
barackokat úgy, hogy egy kicsit bele is nyomjuk a tésztába. Előmelegített,
forró sütőben, 10 percig nagy lángon, majd mérsékelt tűzön további 15-20 percig
süssük. Tűpróbával ellenőrizzük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak
ezután szeleteljük fel kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése