2034.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg félérett sárgabarack,
15 dkg rétesliszt,
10 dkg vaj,
4 tojás,
20 dkg porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 késhegynyi tört szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin és 1 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, amibe keverjük bele egyenként a tojássárgákat, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. Ezt követően csurgassuk bele az olvasztott, de már nem meleg vajat, végül pedig forgassuk bele a lisztet. Öntsük a masszát egy kikent, kevés liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe, és simítsuk el egyenletesen. Rakjuk szorosan egymás mellé a kimagozott, félbe vágott barackokat úgy, hogy egy kicsit bele is nyomjuk a tésztába. Előmelegített, forró sütőben, 10 percig nagy lángon, majd mérsékelt tűzön további 15-20 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, csak ezután szeleteljük fel kockákra.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése