Ads 468x60px

Pages

Nyitott körtés lepény

2033.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
13 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl sűrű tejföl,
1 evőkanál porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
4 nagy körte,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral elkevert lisztet a megreszelt margarinnal, a tojással, a tejföllel, a porcukorral, és a sóval. Nyújtsuk a tésztát a tepsi méretére, amit úgy béleljünk ki vele, hogy pereme is legyen. Helyezzük el egyenletesen a tésztán a szeletekre vágott körtét. Verjük a két tojást habosra, és keverjük össze a tejföllel, az őrölt fahéjjal, és kevés cukorral, nehogy a sütemény teteje megégjen, inkább a végén cukrozzuk meg ismét. Az öntettel locsoljuk le a gyümölcsöt, majd tegyük a tepsit előmelegített, forró sütőbe. A lángot 5 perc múlva mérsékeljük takarékra, és kis lángon, lassan süssük kb. 25 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak azután vágjuk fel kockákra vagy téglalap alakú szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése