2033.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
13 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl sűrű tejföl,
1 evőkanál porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
4 nagy körte,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj,
ízlés szerint 2-3 evőkanál
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral
elkevert lisztet a megreszelt margarinnal, a tojással, a tejföllel, a
porcukorral, és a sóval. Nyújtsuk a tésztát a tepsi méretére, amit úgy
béleljünk ki vele, hogy pereme is legyen. Helyezzük el egyenletesen a tésztán a
szeletekre vágott körtét. Verjük a két tojást habosra, és keverjük össze a
tejföllel, az őrölt fahéjjal, és kevés cukorral, nehogy a sütemény teteje megégjen,
inkább a végén cukrozzuk meg ismét. Az öntettel locsoljuk le a gyümölcsöt, majd
tegyük a tepsit előmelegített, forró sütőbe. A lángot 5 perc múlva mérsékeljük takarékra,
és kis lángon, lassan süssük kb. 25 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak
azután vágjuk fel kockákra vagy téglalap alakú szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése