2032.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg darált mandula,
5 dkg cukor,
10 dkg fehér csokoládé,
3 tojás,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál rum,
1 teáskanál sütőpor,
a töltelékhez:
6 dl joghurt,
2 dl tejszín,
10 dkg cukor,
25 dkg feketeribizli,
30 dkg meggy,
4 őszibarack,
9 lap fehér zselatin,
1 zacskó vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a vajat a cukorral és
a rummal. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a felolvasztott
csokoládét. Keverjük a krémhez a habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral
összekevert mandulát is. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es
tortaformába. Előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig süssük. Keverjük
össze a joghurtot a cukorral és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a feloldott
zselatint, és 30 percre állítsuk hűvös helyre. Amikor dermedni kezd, keverjük
bele a habbá vert tejszínt és a leszemezett ribizli, kimagozott meggy, és
felszeletelt őszibarack 2/3-át. Kapcsoljuk körbe a kihűlt tortalapot egy karimával,
és halmozzuk rá a gyümölcsös krémet. Díszítésül szórjuk rá a maradék
gyümölcsöt. Fogyasztás előtt legalább 3 órára állítsuk hűvös helyre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése