2030.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
kb. 1,5 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
5 dkg darált mandula,
5 dkg cukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal,
majd gyúrjuk össze alaposan a cukorral, a sütőporral, a vaníliáscukorral,
valamint a sóval. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a tészta jó kemény legyen. Pihentessük
a tésztát 6-8 órát. Ajánlott a tésztát előző este gyúrni. Nyújtsuk ki a
pihentetett tésztát 1/2 centi vastagságúra, majd szaggassuk különböző formákra.
Kenjük meg vékonyan tojással és hintsük meg a cukorral elkevert mandulával.
Közepesen meleg sütőben süssük ropogósra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése