2024.
HOZZÁVALÓK:
90 dkg rétesliszt,
30 dkg margarin,
3 tojás,
6 dl tejföl,
olaj,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
tojásokkal, a tejföllel, és ízlés szerint sóval. Vegyük a tésztát három felé, Nyújtsuk
vékonyra, majd kenjük meg a megolvasztott margarin ráeső részével. Tekerjük fel,
mint a bejglit szoktuk. A kissé megdermedt tésztát vágjuk kettőbe, folpackba
téve lehet lefagyasztani. Összesen 6 elrakandó rudunk lesz, amit még a
felhasználáskor kettőbe vágunk, tehát ez a mennyiség 12 rúd réteshez elég. A
fagyasztás előtt a csomagocskákat nem árt még egy nylonzacskóba is beletenni. Sokáig
eláll.
A sütés előtt 2 órával annyi
rudat vegyünk elő, amennyire szükségünk lesz. A szabad levegőn engedjen fel a
tészta. A rudat vágjuk kettőbe. Tegyük lisztezett deszkára, és először hosszában,
majd széltében nyújtsuk, még elég kemény állapotban. Nyújtás közben többször forgassuk
meg. Töltsük meg a választott töltelékkel, az egyik oldalát hajtsuk rá, olajozzuk
meg. Hajtsuk rá a másik oldalát, és a hajtásokkal lefelé, tegyük a sütőlemezre,
ahol a tetejét vékonyan olajozzuk meg. Előmelegített sütőben süssük világos
barnára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése