Ads 468x60px

Pages

Cognac torta

2040.
HOZZÁVALÓK:
26 dkg vaj,
4 tojás,
3 tojássárgája,
24 dkg cukor,
kevés reszelt citromhéj,
4 evőkanál cognac,
2 evőkanál sherry,
24 dkg rizsliszt,
málnaíz,
a krémhez:
1/4 l tejszínhab,
2 tojássárgája,
2 evőkanál cognac,
cukor ízlés szerint.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat az egész tojásokkal, a tojássárgájákkal, a cukorral, és kevés citromhéjjal. Adjuk hozzá a cognac-ot, a sherry-t, és a rizslisztet, majd süssük ki a tésztát közepesen meleg sütőben. Másnap vágjuk ketté, és kenjük meg málnaízzel, a tetejét pedig vonjuk be a tejszínhabból, a tojássárgájákból, a cognac-ból és ízlés szerinti mennyiségű cukorból készített krémmel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése