Ads 468x60px

Pages

Szilvás Tarte Tatin

2043.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
7,5 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája,
15 ml tejszín,
2,5 dkg vaj,
10 dkg szilva.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a lisztet a cukorral és a vajjal, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tojás sárgáját. Ezt is dolgozzuk ki, majd tegyük a hűtőbe. A vajat olvasszuk fel egy edényben és adjuk hozzá a cukrot. Kevergessük, amíg a cukor felolvad. Adjuk hozzá a szilvát, és közepes tűzön főzzük. A tésztát nyújtsuk akkorára amekkora a szilvás edény és borítsuk a szilvára. Tegyük 10-12 percre a sütőbe, amíg a tészta aranysárgára sül. Borítsuk ki és tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése