2039.
HOZZÁVALÓK:
1 vastagabb piskótalap,
4 tojássárgája,
15 dkg cukor,
15 dkg vaj,
8-10 dkg hámozott, darált
mandula,
2-3 dl feketekávé,
ízlés szerint rum,
25 dkg cukrozott tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk nagyobb darabokra a
piskótát és mártogassuk erősre főzött feketekávéba, amelybe tehetünk egy kis
rumot is. Kavarjunk krémet a tojássárgájából, a cukorból, a vajból, a darált
mandulából. Rakjunk egy sort a mártogatott piskótából az üvegtál aljára, tegyünk
rá krémet, majd újra piskótát, és az egészből addig rakjuk a piramist, amíg
tart a hozzávalókból. Végül az egészet borítsuk be bőven tejszínhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése