2046.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg friss, érett füge,
1 evőkanál száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
tej,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel az élesztőt kevés langyos tejben, majd dolgozzuk össze a liszttel. A tömör, kemény tésztát letakarva, meleg helyen 2 órán át kelesszük. Dolgozzuk össze a borral, az olajjal, és a sóval egy lisztezett deszkán és pihentessük további 1 órát. Nyújtsuk ki, fektessük kiolajozott tepsibe és a tetejére nyomjunk az ujjunkkal kis mélyedéseket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük aranysárgára. Miután kihűlt vágjuk kockákra, majd keresztben vágjuk ketté és a két lap közé tegyünk megmosott, felszeletelt, friss fügét.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése