Ads 468x60px

Pages

Tirpák tekercs

2052.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
6 tojássárgája,
6 dkg élesztő,
tej,
25 dkg vaj,
cukor,
1 csomag mazsola,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, csipetnyi cukorral, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen. Pihentessük egy órát, közben keverjük habosra a vajat ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és kenjük rá a krémet, szórjuk meg mazsolával, tekerjük fel, és vágjuk 3 cm széles darabokra. Tegyük kizsírozott tepsibe a csigákat. Kis ideig kelesszük, majd meleg sütőben süssük ki. Vaníliás porcukorral hintve, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése