2173.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
10 dkg
porcukor,
1/2 kg liszt,
1 csomag
sütőpor,
4 dl méz,
1/2 dkg őrölt
fahéj,
3 dkg őrölt
szegfűszeg,
5 dkg apróra
metélt dióbél.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra
a tojásokat a porcukorral, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió
kivételével, a felsorolás sorrendjében, és alaposan dolgozzuk össze. Könnyebb a
keverés, ha a méz langyos. Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész
massza kb. 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát, és még a sütés
előtt szórjuk meg a tetejét a dióval. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Kb.
4 x 4 cm-es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése