Ads 468x60px

Pages

Debreceni mézes

2173.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
10 dkg porcukor,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
4 dl méz,
1/2 dkg őrölt fahéj,
3 dkg őrölt szegfűszeg,
5 dkg apróra metélt dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojásokat a porcukorral, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, és alaposan dolgozzuk össze. Könnyebb a keverés, ha a méz langyos. Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza kb. 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát, és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése