2161.

HOZZÁVALÓK:
26 dkg rétesliszt,
4 tojás,
26 dkg porcukor,
9 evőkanál olaj,
1 csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
a krémhez:
1 csomag pudingpor,
2 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
a mázhoz:
5 evőkanál kakaó,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál margarin.

ELKÉSZÍTÉS:
Alaposan keverjük ki a 4 tojás sárgáját a porcukorral, majd apránként adjunk hozzá 10 evőkanál meleg vizet, 7 evőkanál olajat, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Végül adjuk hozzá a tojáshabot is. Osszuk ketté a masszát: az egyik felébe keverjük a kakaót és 1 evőkanál vizet, meg a maradék 2 evőkanál olajat. Öntsük kizsírozott őzgerincformába, és mérsékelten meleg sütőben süssük. A másik fele sárga marad. A kisült tésztát vágjuk ujjnyi szeletekre, majd egy sárga- és egy barna szelet tésztát az alábbi krémmel ragasztunk össze: a pudingport keverjük simára a tejjel, és főzzük fel. Hűtsük ki, adjuk hozzá a margarint, melyet a cukorral már kikevertünk. A felsorakoztatott összeragasztott szeleteket vonjuk be a kakaómázzal: főzzünk szirupot a cukorból, kakaóból, 5 kanál vízzel. Keverjük simára a margarinnal, és ezzel vonjuk be a tésztát. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd ferdén szeleteljük fel.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése