2166.

HOZZÁVALÓK:
2 dl vaj,
1/2 teáskanál só,
1 teáskanál vanília,
1 dl folyékony, illatos méz,
5 dl átszitált finomliszt,
2 dl finomra vágott dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük krémmé a vajat a sóval és a vaníliával. Verjük tovább, és közben vékony sugárban adagoljuk a krémhez a mézet. Keverjük hozzá a lisztet és a diót. A hűtőben pihentessük egy óra hosszat. Sodorjunk a tésztából kb. 4 cm átmérőjű rudakat és csomagoljuk mindegyiket sütőpapírba. Hűtsük ismét egy óra hosszat, majd szeleteljük fel kb. egy centiméter vastag korongokra. 175 fokon süssük, vékonyan kizsírozott tepsiben 12-14 percig. 35-40 db lesz belőle.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése