Ads 468x60px

Pages

Moszkvai sütemény

2164.

HOZZÁVALÓK:
7 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
15 dkg dió,
7 dkg narancshéj,
1 dl tejszín,
2 dkg liszt,
rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A liszt kivételével keverjük össze az anyagokat és forraljuk fel. A lángról levéve keverjük bele a lisztet. Rakjunk fél kávéskanálnyi halmokat nagyon vékonyan kivajazott és lisztezett sütőlemezre, és rumba mártott kiskanállal kissé lapítsuk el. Közepes hőmérsékletű sütőben addig süssük, amíg a lapok megszilárdulnak, és a szélük világosbarnára sül. Miután kisült, még melegen vékony késsel nyúljunk alá, és helyezzük sima deszkára. A sütemények alsó lapját csokoládémázzal vonjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése