2165.
HOZZÁVALÓK:
4 pohár liszt,
1 teáskanál
sütőpor,
csipetnyi só,
2 pohár
margarin,
2 db
tojássárgája,
a töltelékhez:
310 ml
juharszirup,
60 ml barna
cukor,
30 ml
olvasztott vaj,
1 csomag
vanília,
2 felvert
tojás,
1 pohár egész
dió,
2 db
tojássárgája.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a
tészta alapanyagait egy tálba és morzsoljuk össze. Készítsünk belőle egy linzer
tésztához hasonló tésztát. Tegyük egy rövid időre a hűtőbe. Nyújtsuk ki és
béleljünk ki vele egy nagyobb tortaformát. A kibélelt tortaformába öntsük bele
a szirup, vanília, cukor, tojás és vaj keveréket, szórjuk rá az egész diókat.
Tegyük közepesen meleg sütőbe és süssük 40-45 percig.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése