2163.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
16 dkg cukor,
1 csomag
sütőpor,
2
tojássárgája,
kevés tej,
a krémhez:
1/2 l tej,
3 evőkanál
liszt,
1 evőkanál
cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg
porcukor,
kakaó,
1 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk
össze a lisztet a cukorral, a sütőporral, a tojások sárgájával és annyi tejjel,
hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd osszuk 3 részre. Külön-külön nyújtsuk vékonyra,
és tepsi hátulján (kb. 24 x 42 cm-es) süssünk belőle lapokat. Főzzünk krémet a
tejből a liszttel, és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a
vajat a porcukorral, majd dolgozzuk össze a kihűlt főtt krémmel. Osszuk kétfelé,
az egyikbe keverjünk kakaót, a másikba citromlét, citromhéjat. A krémekkel
felváltva töltsük meg a lapokat, és másnapig hagyjuk állni. A tetejét
porcukorral hintsük meg, vagy csokimázzal vonjuk be. Csak másnap szeleteljük
fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése