2163.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
16 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
kevés tej,
a krémhez:
1/2 l tej,
3 evőkanál liszt,
1 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
kakaó,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a cukorral, a sütőporral, a tojások sárgájával és annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd osszuk 3 részre. Külön-külön nyújtsuk vékonyra, és tepsi hátulján (kb. 24 x 42 cm-es) süssünk belőle lapokat. Főzzünk krémet a tejből a liszttel, és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd dolgozzuk össze a kihűlt főtt krémmel. Osszuk kétfelé, az egyikbe keverjünk kakaót, a másikba citromlét, citromhéjat. A krémekkel felváltva töltsük meg a lapokat, és másnapig hagyjuk állni. A tetejét porcukorral hintsük meg, vagy csokimázzal vonjuk be. Csak másnap szeleteljük fel.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése