Ads 468x60px

Pages

Diós-kókuszos szelet fagyasztott joghurttal

2174.

HOZZÁVALÓK:
11 dkg lágy, sótlan teavaj,
17 dkg barna cukor,
13 dkg méz,
2 tojás,
9 dkg korpás búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
8 dkg natúr kókuszreszelék,
6 dkg apróra metélt dió,
8 dkg előfőzött zab,
1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy keverőtálban keverőgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemű, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el. Egy másik tálban keverjük egybe a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután verjük a géppel ezt a keveréket a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot. A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz. A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal szolgáljuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése