2563.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg vaj,
28 dkg liszt,
1 tojássárgája,
1 evőkanál ecet,
1 kiskanál cukor,
2 dl tej.
a töltelékhez:
4 tojás,
15 dkg cukor,
1/2 rúd vanília,
1/2 citrom héja,
15 dkg mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki alaposan a vajat egy kanállal. Osszuk 4 egyenlő részre és állítsuk jégre. Ezalatt verjük fel a
lisztet a tojássárgájával, az ecettel, kis sóval, a cukorral és a hideg tejjel
rétestésztának. Egy óráig hagyjuk pihenni, majd nyújtsuk ki. Vegyük elő az
egyik vajat a jégről, lisztezett deszkán nyújtsuk ki, tegyük a réteslapra,
újból hajtsuk össze, és fél órás időközökben a többi három vajat is hasonlóan készítsük
elő. Végül nyújtsuk igen vékonyra, vágjuk két egyenlő részre, az egyiket tegyük
tepsibe, és töltsük meg a következő töltelékkel:
keverjük habosra a cukorral a vaníliát,
a citromhéjat, és tegyük bele a hámozott, darált mandulát. Verjünk habot a
tojások fehérjéből, és tegyük hozzá. A tészta másik felét borítsuk a töltelék
fölé. Tojással előbb kenjük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése