Ads 468x60px

Pages

Olasz rétes II.

2563.

HOZZÁVALÓK:
28 dkg vaj,
28 dkg liszt,
1 tojássárgája,
1 evőkanál ecet,
1 kiskanál cukor,
2 dl tej.
a töltelékhez:
4 tojás,
15 dkg cukor,
1/2 rúd vanília,
1/2 citrom héja,
15 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki alaposan a vajat egy kanállal. Osszuk 4 egyenlő részre és állítsuk jégre. Ezalatt verjük fel a lisztet a tojássárgájával, az ecettel, kis sóval, a cukorral és a hideg tejjel rétestésztának. Egy óráig hagyjuk pihenni, majd nyújtsuk ki. Vegyük elő az egyik vajat a jégről, lisztezett deszkán nyújtsuk ki, tegyük a réteslapra, újból hajtsuk össze, és fél órás időközökben a többi három vajat is hasonlóan készítsük elő. Végül nyújtsuk igen vékonyra, vágjuk két egyenlő részre, az egyiket tegyük tepsibe, és töltsük meg a következő töltelékkel:
keverjük habosra a cukorral a vaníliát, a citromhéjat, és tegyük bele a hámozott, darált mandulát. Verjünk habot a tojások fehérjéből, és tegyük hozzá. A tészta másik felét borítsuk a töltelék fölé. Tojással előbb kenjük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése