2548.
HOZZÁVALÓK:
1 kg vadfüge,
1 kg cukor,
10 szem szegfűszeg,
1 evőkanál citromlé,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A zöld fügéket alaposan mossuk
meg, vízben főzzük forrásig, majd a gyümölcsöt kiemelve, hideg vízzel öblítsük le,
majd újra tegyük fel forralni. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük emg. A
fügéket óvatosan nyomjuk ki a héjukból anélkül, hogy a gyümölcsöt szétnyomnánk.
A cukrot főzzük körülbelül 3 pohár vízzel sűrű sziruppá. Adjuk hozzá a fügéket,
és kis lángon főzzük tovább, addig amíg a fügék saját levüket elfőtték. Adjuk
hozzá a citromlevet és ízlés szerint a szegfűszeget és a vaníliáscukrot. Még
kétszer főzzük fel, majd hagyjuk kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése