Ads 468x60px

Pages

Török fügelekvár

2548.

HOZZÁVALÓK:
1 kg vadfüge,
1 kg cukor,
10 szem szegfűszeg,
1 evőkanál citromlé,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A zöld fügéket alaposan mossuk meg, vízben főzzük forrásig, majd a gyümölcsöt kiemelve, hideg vízzel öblítsük le, majd újra tegyük fel forralni. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük emg. A fügéket óvatosan nyomjuk ki a héjukból anélkül, hogy a gyümölcsöt szétnyomnánk. A cukrot főzzük körülbelül 3 pohár vízzel sűrű sziruppá. Adjuk hozzá a fügéket, és kis lángon főzzük tovább, addig amíg a fügék saját levüket elfőtték. Adjuk hozzá a citromlevet és ízlés szerint a szegfűszeget és a vaníliáscukrot. Még kétszer főzzük fel, majd hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése