2612.
HOZZÁVALÓK:
3 dkg élesztő,
2,5 dl tej,
20 tojássárgája,
40 dkg olvasztott vaj,
10 dkg cukor,
50 dkg liszt,
só,
10 dkg édesmandula,
1 dkg keserűmandula,
citromhéj,
szerecsendió.
ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben. Adjuk hozzá a tojássárgákat, az olvasztott vajat és a cukrot habosra verve. Ezután tegyük bele a lisztet, 1,5 dkg sót, és az egészet addig dagasszuk, míg a kezünkről el nem válik. Adjuk hozzá a mandulát, a reszelt citromhéjat és egy kevés reszelt szerecsendiót. Tegyük a tésztát zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett kuglófformába, de csak háromnegyed részéig töltsük meg, különben a kelésnél a tészta kifutna. Ha megkelt, nem túl erős tűznél, 3/4 óráig süssük, utána borítsuk szitára, és porcukorral hintsük meg.
3 dkg élesztő,
2,5 dl tej,
20 tojássárgája,
40 dkg olvasztott vaj,
10 dkg cukor,
50 dkg liszt,
só,
10 dkg édesmandula,
1 dkg keserűmandula,
citromhéj,
szerecsendió.
Oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben. Adjuk hozzá a tojássárgákat, az olvasztott vajat és a cukrot habosra verve. Ezután tegyük bele a lisztet, 1,5 dkg sót, és az egészet addig dagasszuk, míg a kezünkről el nem válik. Adjuk hozzá a mandulát, a reszelt citromhéjat és egy kevés reszelt szerecsendiót. Tegyük a tésztát zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett kuglófformába, de csak háromnegyed részéig töltsük meg, különben a kelésnél a tészta kifutna. Ha megkelt, nem túl erős tűznél, 3/4 óráig süssük, utána borítsuk szitára, és porcukorral hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése