Ads 468x60px

Pages

Sós mandulás pogácsa

 2618.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg finomra őrölt mandula,
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1 teáskanál só,
1 egész tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
kb. 1 dl tejföl,
a szóráshoz:
5 dkg durvára őrölt mandula.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet keverjük el a sóval és a mandulával. A margarint morzsoljuk el a liszttel, adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval alakítsunk ki kis pogácsákat. A tetejét tojással kenjük meg, mandulával szórjuk meg és 180 fokon süssük aranysárgára.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése