Ads 468x60px

Pages

Méhcsípés

 2607.

HOZZÁVALÓK:

50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
19 dkg + 5 evőkanál cukor,
kb. 2,5 dl tej,
2 tojás,
5 dkg vaj,
egy csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
20 dkg hosszúkásra vágott hámozott mandula,
4 evőkanál méz,
14 dkg kristálycukor,
9 dkg vaj,
2 dl tejszín,
vaj a tepsihez.

 

ELKÉSZÍTÉS:

Szitáljuk egy tálba a lisztet és a közepébe nyomjunk egy mélyedést. Az élesztőt langyos tejben oldjuk fel, öntsük a mélyedésbe, egy kevés keverjünk belőle liszttel puha kovászt, amit letakarva 20 percig kelesszünk. Ezután dolgozzuk össze a liszttel, 5 dkg felmelegített vajjal, 5 dkg kristálycukorral, egy csipetnyi sóval, 2 tojással, hogy puha tésztát kapjunk, amit letakarva ismét 20 percig kelesszünk. Ez alatt a vaníliás pudingporból a tejjel és 5 evőkanál kristálycukorral a csomagoláson lévő előírás szerint készítsünk pudingot, amit, ha kihűlt, passzírozunk át. A vajat, a mézet, a maradék cukrot és a manduladarabkákat közepes lángon addig keverjük, míg a cukor el nem kezd olvadni. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá bő 1/2 dl tejszínt, hagyjuk kihűlni. A tésztát belisztezett deszkán nyújtsuk ki, terítsük kivajazott tepsibe, és a cukros mandulát kenjük el rajta. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig süssük, vegyük ki a tepsiből, és rácson hűtsük ki teljesen, 1,5 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és keverjük a vaníliapudingba. A kihűlt tésztát hosszában vágjuk kétfelé, az így kapott két csíkot keresztben megint vágjuk félbe. Ezeket a tortalapokat most szeletekre vágjuk, megtöltjük a krémmel, ismét rakjuk össze. A szeletek széleit simítsuk el.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése