Ads 468x60px

Pages

Narancsos kuglóf

 2614.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
6 tojássárgája,
1 tojás,
20 dkg porcukor,
5 evőkanál rum,
1/2 csomag sütőpor,
1 mokkáskanál élesztő,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg cukrozott narancshéj,
2 evőkanál friss narancslé,
csipetnyi só,
1 dl tej.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk tálba a lisztet, a sütőporral és az élesztővel jól morzsoljuk el. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, kanalanként a rumot, és a narancslevet, majd keverjük össze alaposan. A legvégén a tejet és a narancshéjat adjuk hozzá. Ehhez öntsük fokozatosan, állandó keverés mellett a lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta felülete sima nem lesz. Ezután öntsük a tésztát egy kizsírozott, lisztezett formába. 40 percig kelesszük. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 45-50 percig süssük. Még melegen hintsük meg vaníliás porcukorral.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése