Ads 468x60px

Pages

Szegedi töpörtyűs pogácsa

 2620.
HOZZÁVALÓK:
3 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
2 kockacukor,
0,5 kg liszt,
25 dkg töpörtő,
1 kávéskanál só,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
a tetejére 1 tojás.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk meg a tejben 2 kockacukorral az élesztőt, és tegyük meleg helyre. Tegyük gyúródeszkára a lisztet, a finomra vágott töpörtőt, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt és a megkelt élesztőt, ezután dolgozzuk ki 1-2 dl tejjel könnyű tésztává. Háromszor egymás után nyújtsuk ki, harmadik nyújtásnál meleg tállal fedjük be, két óráig hagyjuk kelni. Azután nyújtsuk kisujjnyi vastagra, vagdaljuk meg, szaggassuk ki, kenjük meg tojással, és forró sütőben lassú tűznél süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése