Ads 468x60px

Pages

Karobtorta

519.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1/2 kg teljes kiőrlésű búzadara,
25 dkg darált mandula, vagy dió, vagy mogyoró,
2 kiskanál őrölt vanília, vagy fahéj,
1/2 citrom reszelt héja,
2 evőkanál karobpor,
4-5 csepp narancsolaj,
20 dkg tofu,
10 dkg méz,
a töltelékhez:
6-8 evőkanál gyümölcslekvár,
a diszítéshez:
20 dkg karobos tortabevonó.

ELKÉSZÍTÉS:
A búzadarát, az olajos magot, a fűszereket, és a karobport alaposan összekeverjük. A tofut, a mézet és 2 dl vizet összeturmixolunk, és a búzadarával alaposan elkeverjük. Hűvös helyen legalább 1/2 órát piheni hagyjuk, hogy a búzadara felszívja a nedvességet. A masszát olajjal kikent, kilisztezett tortaformába töltjük, előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 1 órán át sütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbával meggyőződünk arról, hogy a közepe is átsült. A tésztát hagyjuk kihűlni, és 3 lapba vágjuk. Mindegyik lapot megkenjük a lekvárral és egymásra helyezzük úgy, hogy torta formájú legyen. A karobos tortabevonót max. 50 fokra melegítjük, a tortára öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése