520.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
3 evőkanál méz,
5 dkg csokoládé,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg cukormáz.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra melegített mézet, a lereszelt csokoládé felét, és a sütőporral elkevert lisztet. Az alaposan kidolgozott tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd a nyújtófára feltekerjük, és lisztezett sütőlapra terítjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes tűznél kisütjük. A kihűlt tésztát bevonjuk a cukormázzal, majd miután a máz megdermedt, dominó méretű darabokra vágjuk. A megmaradt csokoládét megolvasztjuk, és gyufaszállal a dominó pöttyeit rajzoljuk a lapocskákra.
A cukormáz elkészítése: 15 dkg cukrot 1-2 evőkanál vízzel hólyagosra főzünk, majd hideg lapra öntjük, és széles pengéjű késsel jól eldolgozzuk. Amíg meleg könnyen kenhető.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése