516.
HOZZÁVALÓK:
17 dkg porcukor,
17 dkg porcukor,
15 dkg kukoricaliszt,
5 tojás,
1 citrom reszelt héja,
15 dkg baracklekvár,
a mázhoz:
15 dkg porcukor,
1 tojásfehérje,
1 evőkanál baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat 15 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat. A tojásfehérjéket felverjük keményre, és hozzáadjuk a maradék porcukrot. A kukoricalisztet a habbal együtt a kikevert tojássárgákhoz keverjük. A masszát kivajazott, kilisztezetett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kisütjük. Miután kihűlt lapjában kétfelé vágjuk, és megkenjük a baracklekvárral. A mázhoz a hozzávalókat alaposan kikeverjük és 1/2 órát állni hagyjuk. Az összeállított tortát a mázzal bevonjuk és gyümölccsel díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése