517.
HOZZÁVALÓK:
3 dkg margarin,
3 dkg margarin,
2 evőkanál szőlőcukor,
1 dl főtt, pépesített sütőtök,
1 evőkanál kukoricakeményítő,
30 dkg tönkölyliszt,
1 csomag sütőpor.
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, valamint az 1 dl vízben pépesített sütőtököt. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és lágy tésztává gyúrjuk. Meglisztezett deszkán újra átgyúrjuk, és 2 cm magas, kerek lappá nyújtjuk. Lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. A tetejüket kevés vízzel megkenjük, és 10-12 percig sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése