Ads 468x60px

Pages

Papagájszem

522.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
15 dkg vaj,
12 dkg cukor,
10 dkg meggylekvár,
2 tojás,
tejföl,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dkg porcukor,
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat a vajjal és a cukorral kikeverjük habosra, majd a fahéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 5 mm vékonyságúra, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk. A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, és a közepükre 1-1 kiskanál lekvárt halmozunk. A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 10 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése