Ads 468x60px

Pages

Gesztenyetorta másképpen

1087.
Dr. Rudnyánszky Antalné receptje
HOZZÁVALÓK:
21 dkg porcukor,
6 tojás,
18 dkg gesztenyemassza,
3 dkg kekszmorzsa,
kevés citromlé,
1 kávéskanál vaj,
1 kávéskanál liszt,
2 dl tejszínhab,
10 dkg főzőcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojások sárgájával, öntsük bele a citromlét, adjuk hozzá a gesztenyemasszát, a kekszmorzsát, és végül a tojások keményre vert habját. Öntsük a masszát egy kivajazott, kilisztezett formába, és lassú tűznél 3/4 órán át süssük. Másnap vonjuk be csokoládémázzal. A felvert tejszínhabbal tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése