Ads 468x60px

Pages

Mazsolás túrótorta

1101.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
50 dkg túró,
10 dkg mazsola,
1 citrom,
2,5 evőkanál búzadara.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a tojássárgákat a porcukorral, a vajjal, és a vaníliáscukorral. Majd keverjük bele az áttört túrót, és adjuk hozzá a jól megmosott, megszikkasztott mazsolát. Reszeljük bele a citrom héját. Keverjük hozzá a búzadarát és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Szitált zsemlemorzsával hintsünk ki egy kizsírozott tortaformát, öntsük bele a masszát, és toljuk forró sütőbe. Úgy süssük, mint a piskótát. Ha a beleszúrt tűre már nem ragad a massza, a széleit egy késsel lazítsuk meg, és a tortát deszkára borítva hűtsük ki. Ezután vagy szórjuk meg porcukorral, vagy vonjuk be csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése