Ads 468x60px

Pages

Mokkaszelet fantázia módra

1102.
Juhász Sándorné receptje
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg liszt,
5 dkg darált dió,
1 dkg sütőpor,
a krémhez:
2 dupla kávé,
1 dl tej,
4 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
1 csomag vaníliáscukor,
rum,
csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel habosra az egész tojásokat a cukorral, és 1/2 dl vízzel. Keverjük össze a lisztet a dióval, és a sütőporral, majd óvatosan adjuk a masszához. Öntsük a masszát egy papírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
A krém elkészítéséhez keverjük össze alaposan a 2 dupla kávét a tejjel, a tojássárgákkal, és 10 dkg porcukorral. Állandó kevergetés közben lassú tűzön főzzük sűrűre. Keverjük ki a margarint a maradék porcukorral, és a vaníliáscukorral, majd keverjük hozzá a már kihűlt, megfőzött krémet. Habosítsuk fel jó, és ízlés szerint ízesítsük rummal.
A kihűlt tésztalapokat vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel, a tetejét is vonjuk be vékonyan. Díszítsük csokoládécsíkokkal. Kávé helyett kakaóból, vagy csokoládéból is készíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése