Ads 468x60px

Pages

Prágai lepény

1100.
Mali László receptje
HOZZÁVALÓK:
9 dkg cukor,
3 tojás,
35 dkg hámozott burgonya,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a tojássárgákat 3 dkg cukorral, majd keverjük össze a sült, hámozott, áttört és kihűtött burgonyával. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot, a sütőport, és végül keverjük bele óvatosan a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjéket. Öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe, süssük meg, és miután kihűlt, vágjuk két részre. Az egyik felét kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral, majd borítsuk rá a másik felét. Vágjuk hosszú szeletekre, és porcukorral meghintve tálaljuk. Kiadós, laktató házi tészta.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése