Ads 468x60px

Pages

Mokkatorta

1085.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
1/2 dl erős feketekávé,
5 tojás,
20 dkg liszt,
a krémhez:
3 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál erős kávé,
25 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük sűrűre a cukrot az erős kávéval. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot. A feketével főzött szirupot forrón lassan keverjük hozzá a habhoz. A habot addig verjük, amíg kihűl. Adjuk egyenként a tojássárgákat a habhoz, végül keverjük össze a liszttel. Öntsük kizsírozott, kilisztezett tepsibe. Tegyük forró sütőbe, majd a lángot mérsékeljük. 1/4 óra múlva nézzük csak meg, és tűpróbáig süssük. A kávékrémhez főzzük sűrűre gőz fölött a feketekávét a tojásokkal, és a cukorral. Miután kihűlt, adjuk hozzá a habosra kavart vajat. Töltsük meg a tortát, és vonjuk be a krémmel. Kávészemekkel díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése