1245.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
15 dkg liszt,
2 tojássárgája,
kevés só,
1 evőkanál cukor,
1 citrom,
a mázhoz:
20 dkg cukor,
4 tojásfehérje,
15 dkg darált mandula,
3 szelet csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a vajból, a lisztből, a tojássárgájákból, kevés sóval, a cukorral, és a citrom levével. Nyújtsuk ki vékonyra, tegyük kikent tepsibe, és mérsékelt tűznél félig süssük meg. Ezalatt a mázhoz a cukrot, a tojásfehérjéket, a darált mandulát, és a lereszelt csokoládét addig kevergessük tűzön, amíg elég sűrű nem lesz. Kenjük rá a félig megsült, kihűtött tésztára, és mérsékelt tűznél süssük tovább, míg a teteje megszárad.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése