1249.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg csokoládé, vagy 5 dkg
kakaó,
14 dkg cukor,
7 tojás,
10 dkg darált dió,
késh egynyi
szalalkáli,
a krémh ez:
1 tojás,
3 tojássárgája,
25 dkg cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg darált dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a vajat a puh ított csokoládéval, vagy a
kakaóval, amit előbb 2 kanál vízzel elkevertünk. Adjuk h ozzá
a cukrot, és egyenként a tojássárgákat. Kavarjuk az egészet jó h abosra.
Ezt követően h ozzájön még a darált dió, a
szalalkáli, és végül a tojások keményre vert h abja.
Kerek tortaformában két részben süssük meg.
A krém elkészítéséh ez
főzzük sűrűre gőz fölött az egész tojást a tojássárgákkal, és 15 dkg cukorral. Hagyjuk
h űlni, majd kavarjuk h abosra
a vajjal. Pirítsunk világossárgára 10 dkg cukrot, keverjük h ozzá
a darált diót. Borítsuk vizezett deszkára, és olajozott nyújtófával nyújtsuk
ki. Miután megszilárdult, törjük porrá, és apró lyukú szűrőn szitáljuk át. A
szitált részt keverjük a krémh ez, és ezzel
töltsük meg a tortát, és kívül is ezzel vonjuk be. A darabos grillással szórjuk
meg a torta tetejét és oldalát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése