1249.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg csokoládé, vagy 5 dkg kakaó,
14 dkg cukor,
7 tojás,
10 dkg darált dió,
késhegynyi szalalkáli,
a krémhez:
1 tojás,
3 tojássárgája,
25 dkg cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a puhított csokoládéval, vagy a kakaóval, amit előbb 2 kanál vízzel elkevertünk. Adjuk hozzá a cukrot, és egyenként a tojássárgákat. Kavarjuk az egészet jó habosra. Ezt követően hozzájön még a darált dió, a szalalkáli, és végül a tojások keményre vert habja. Kerek tortaformában két részben süssük meg.
A krém elkészítéséhez főzzük sűrűre gőz fölött az egész tojást a tojássárgákkal, és 15 dkg cukorral. Hagyjuk hűlni, majd kavarjuk habosra a vajjal. Pirítsunk világossárgára 10 dkg cukrot, keverjük hozzá a darált diót. Borítsuk vizezett deszkára, és olajozott nyújtófával nyújtsuk ki. Miután megszilárdult, törjük porrá, és apró lyukú szűrőn szitáljuk át. A szitált részt keverjük a krémhez, és ezzel töltsük meg a tortát, és kívül is ezzel vonjuk be. A darabos grillással szórjuk meg a torta tetejét és oldalát.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése