Ads 468x60px

Pages

Kakaós szelet habbal

1243.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
10 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojássárgája,
kevés tej,
kakaó,
lekvár,
a habhoz:
3 tojásfehérje,
15 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a cukorral, a zsírral, a sütőporral, a tojássárgájával, és kevés tejjel. Formáljunk a tésztából 3 cipót. Kettőbe tegyünk kakaót. Az egyik kakaós cipót nyújtsuk ki, tegyük tepsibe, és kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral. Borítsuk rá a sárga tésztát, és ezt is kenjük meg lekvárral. Ezután borítsuk rá a harmadik lapot is, és süssük meg. Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá a porcukorral, és kenjük a megsült tésztára. Langyos sütőben szárítsuk meg a habot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése