Ads 468x60px

Pages

Fahéjfánk élesztős tésztából

1385.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
3 tojás,
tej,
élesztő,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
1/4 kg írósvaj,
zsír,
fahéjas cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Végy a nyújtódeszkára 1/2 kg lisztet, tégy hozzá 3 egész tojást, kevés tejben áztatott élesztőt, egy kanál tört cukrot és egy csipet sót. Gyúrd össze mindezt s tedd félre, hogy kissé megkeljen. Ekkor nyújtsd ki, tégy a közepébe 1/4 kg írósvajat, hajtsd össze a tésztát, úgy hogy a vaj befödve legyen. Felülről hintsd meg liszttel, nyújtsd ki vékonyra és ezt ismételd meg háromszor. Utoljára nyújtsd ki késfoknyi vastagra s vágj belőle hosszúkás szögletes darabokat. Tégy a tűzhöz egy lábasban friss zsírt, tekerd a tésztát fahéjfánk-sütővasra, erősítsd meg szalaggal, tedd a zsírba és hagyd szép pirosra sülni. Ha a vasról leveszed, hintsd meg cukorral kevert finomra tört fahéjjal és add fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése