Ads 468x60px

Pages

Zsákbamacska

1400.
HOZZÁVALÓK:
70 dkg liszt,
1 tojás,
2 tojássárgája,
5 dkg vaj,
1 evőkanál tej,
késhegynyi szódabikarbóna,
késhegynyi fahéj,
kevés reszelt citromhéj,
35 dkg méz,
a töltelékhez:
1 szelet főzőcsokoládé,
2 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
kevés tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet az egész tojással, a tojássárgákkal, a vajjal, a tejjel, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal, kevés reszelt citromhéjjal, és végül a meglangyosított mézzel. Dolgozzuk ki addig, amikor már nem ragad. Tegyük félre pihenni addig, amíg a tölteléket kidolgozzuk. Főzzük addig a megpuhított főzőcsokoládét a cukorral, és egy evőkanál vízzel, amíg hólyagokat vet. Adjuk hozzá a darált diót, és egy kevés tejet. Folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Ha a töltelék elkészült, nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra, vágjunk belőle 4-5 cm széles és 10 cm hosszú darabokat. Tegyünk mindegyikre 1-1 mokkáskanál tölteléket, hajtsuk össze, a közepén vágjuk fel, és kenjük meg felvert tojással. Zsírozott tepsin süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése