Ads 468x60px

Pages

Juhsajtos lepény

1388.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 tojás,
1/2 dkg só,
6 dkg zsír,
50 dkg liszt,
a töltelékhez:
50 dkg juhsajt,
4 dl tejföl,
4 tojás,
10 dkg liszt,
1 kávéskanál köménymag.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kelt tésztát a lisztből a tejjel, az élesztővel, az egész tojással, a sóval, és a zsírral. Dolgozzuk ki alaposan, és hagyjuk langyos helyen legalább 1 órát kelni. Ezután nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és tegyük kizsírozott tepsibe. Daráljuk le a juhsajtot húsdarálón, majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a köménymagot, és ízlés szerinti mennyiségben sót. Kenjük rá a tésztára, és forró sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése