Ads 468x60px

Pages

Mákkoszorú

1398.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg mák,
25 dkg porcukor,
8 tojás,
1 evőkanál liszt,
a krémhez:
15 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
a mázhoz:
20 dkg tortabevonó,
2,5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a ledarált mákot, a lisztet, és keverjük simára. Végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett tortagyűrűbe, és süssük meg úgy, mint a piskótát. Miután kihűlt, vágjuk ketté, és kenjük meg a vajból, a porcukorból, és a felolvasztott étcsokoládéból készített krémmel. A mázhoz olvasszuk fel a tortabevonó csokoládét, és apránként keverjük hozzá a vajat. Ha kihűlt, vonjuk be vele a koszorút.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése